Sázená / zastřená vejce s avokádem, kanadskou slaninou a rajčatem

15. února 2014 v 11:08 | peťulína |  RECEPTY

SÁZENÁ / ZASTŘENÁ VEJCE S AVOKÁDEM, KANADSKOU SLANINOU A RAJČETEM

(POACHED EGGS WITH AVOCADO, CANADIAN BACON AND TOMATO)

(1 porce)

1 rajče omyté a nakrájené na plátky
1/4 zralého avokáda nakrájeného na plátky
2 střední vejce
2 plátky ( cca 30 g) Slaniny kanadského typu ( já nesehnala, tak jsem nahradila výběrovou šunkou od kosti)


Na střed středně velkého talíře naaranžujeme plátky rajčete a avokáda. Poté dáme smažit slaninu (šunku) na pánev.
Pokud budete dělat zastřená vejce, tak si do připraveného menšího kastrůlku dáme vařit vodu, kterou osolíme a navíc přidáme cca 1 lžíci octa, která napomůže bílku lépe obalit žloutek. Až bude voda lehce vřít, zamícháme ji, a vejce po jednom vklepneme opatrně do víru. A necháme vařit 3-4 minutky, podle toho jak chcete mít vnitřek tekutý :-) Sázená vejce jsou klasická volská oka, takže pouze vejce rozklepnout na pánev.
Nakonec na připravený talíř s avokádem a rajčetem položíme plátky slaniny nebo osmažené plátky šunky či jiné podobné slaniny ne moc tučné a na ni přijdou vejce. Lehce osolíme a opepříme.


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Domča Domča | Web | 12. listopadu 2016 v 19:56 | Reagovat

Vypadá to pěkně. Taky bych to nahradila šunkou. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama