Zeleninová polévka s kuřecím masem

15. února 2014 v 16:13 | peťulína |  RECEPTY

ZELENINOVÁ POLÉVKA S KUŘECÍM MASEM

(POACHED CHICKEN AND A BOWL OF VEGETABLE SOUP)


(4 porce) - / na jednu porci- 409 kcal | tuk 12g | sacharidy 39g | bílkoviny 37g /

Zeleninová polévka:
3 polévkové lžíce olivového oleje
1 hrnek nakrájené bílé cibule
1 čajová lžička drceného oregana
2 stroužky česneku
4 hrnky nakrájené cukety
1 hrnek nasekané mrkve
400 g rajčat nakrajených na kostičky (já dala přednost rajčatovému džusu RELAX 400 ml)
1 l zeleninového vývaru
1 a půl hrnku čerstvých nebo mražených bílých fazolí
4 hrnky baby špenátu

Do hrnce nalijeme olivový olej. Zapneme sporák na střední plamen a dáme smažit cibulku. Až zesklovatí, přidáme prolisovaný česnek společně s oreganem a orestujeme. Pozor ať se česnek nespálí! Po té přidáme do hrnce cukety s mrkví a restujeme cca 5 minut nebo doby než zelenina trošku změkne. Pak přidáme rajčata nebo nalijeme rajčatový džus, vývar a fazole. Zamícháme, stáhneme oheň a dusíme 20 minut. Nakonec v mícháme špenát a chvíli povaříme aby změkl.

Vařená kuřecí prsa:
450 g kuřecích prsou
2-3 proužky citrónové kůry odstraněné pomocí škrabky
1 list čerstvé bazalky

Vložte prsa do mělkého hrnce s poklicí, nalijte vodu tak, aby zakrývala maso, asi tak 3-4 cm nad něj. Přidejte citrónovou kůru a bobkový list a vařte na středním plameni. Přiveďte vodu k varu, poté stáhněte plamen, aby voda jen lehce probublávala, lehce přikryjte a vařte maso do změknutí. Okolo 10 minut. Po uvaření vyndejte maso z vody na prkénko a natrhejte na kousky. Servírujte teplé nebo nechte úplně vychladnout.

Můj tip: namísto bílých fazolí můžete použít například fazolové lusky a uvařené maso vložit nakonec do polévky. Polévka je sytá a neskutečně chutná :-)

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 BeautyAnne BeautyAnne | Web | 20. února 2014 v 10:34 | Reagovat

Už mám chutě :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama